Chef du Web, dé WordPress specialist van Nederland

Chef du Web werkt uitsluitend met WordPress. Een heel fijn open-source systeem wat voor iedereen gratis te downloaden is. Maar omdat wij zagen dat onze klanten voor WordPress nog dikwijls een handleiding nodig hadden zijn wij aan het werk gegaan om WordPress eenvoudiger in het beheer te maken.

Dit heeft uiteindelijk geleid tot Cuisine. Onze ‘schil’ om WordPress heen zorgt er niet alleen voor dat het beheren van een website vele malen makkelijker wordt, maar het automatiseert ook een aantal belangrijke processen.

WordPress, heel gebruiksvriendelijk

Cuisine vereenvoudigd het beheerderspaneel van WordPress enorm. Het geeft je alleen toegang tot die onderdelen van het CMS die je nodig hebt. Alle technische onderdelen blijven onzichtbaar (maar kunnen met een druk op de knop altijd nog tevoorschijn worden gehaald).

Cuisine is ontstaan uit het plan om een handleiding voor WordPress te maken. Na een paar gesprekken bleek het een veel interessanter initiatief om WordPress zélf eenvoudiger te maken. We zijn toen begonnen met een WordPress plugin genaamd “Easy WP”; deze is open source gezet en heeft zelfs nog wat persaandacht gekregen. Toen we echter door bleven innoveren kwam daar opeens Cuisine uit; een product waar we uiteindelijk heel Chef du Web mee op hebben kunnen bouwen.

Optimalisatie & Automatisering

Zoekmachine Optimalisatie in WordPress

Cuisine automatiseert onder andere zoekmachine optimalisatie (SEO). Uit jouw titel en tekst kan Cuisine automatisch de belangrijkste punten destilleren op dezelfde manier waarop Google dit doet. Door te kijken naar vaak gebruikte woorden, links en kopjes kan Cuisine automatisch een prima profiel van je pagina samenstellen. Uiteraard houd jij uiteindelijk alle controle en kun jij deze standaarden altijd overschrijven met je eigen teksten.

WordPress statistieken - Chef du Web

Code Optimalisatie in WordPress

Een ander onderdeel wat wij Cuisine graag laten doen is code-optimalisatie. Elke keer als een persoon jouw site bezoekt wordt aan de server gevraagd om bepaalde bestanden op te sturen; de afbeeldingen, vormgevingscode en andere scripts die er voor nodig zijn om een website ‘tot leven’ te laten komen dienen een voor een gedownload te worden.

Nu blijkt in de praktijk dat het downloaden niet zoveel tijd kost, maar het zoeken van het juiste bestand op een server; dat kost wel tijd. Daarom bundelt Chef du Web automatisch alle codes in één enkel bestand, dit blijkt tot 50% snellere laadtijden op te leveren.

 
WordPress - Afbeelding Optimalisatie - Chef du Web


Afbeelding Optimalisatie in WordPress

Met afbeeldingen gaat Cuisine daarnaast ook slim om; Cuisine checkt op welk apparaat en met welke schermgrootte een gebruiker de site bekijkt en maakt hierna intelligente keuzes over of een bepaald bestand wel of niet ingeladen moet worden. Grote plaatjes van 2000 bij 2000 pixels zijn onnodig groot en zwaar om in te laden op een iPhone met een schermgrootte van 480 bij 320 pixels; Cuisine zorgt altijd voor de juiste afbeelding.